Fakultet ne pregovara sa svakim

Izvor: S media, 07.Nov.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakultet ne pregovara sa "svakim"

Filozofski fakultet ne može da pregovora sa neformalnim organizacijama. Članovi studentig Plenuma smatraju da je organizovanje neformalnih studentih organizacija u skladu sa zakonom.

Filozofski fakultet ne može da pregovara sa neformalnom organizacijom kakva je Plenum, rekla je danas dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu Vesna Dimitrijević i iznela sumnju da zahtevi studenata nisu razlog blokade nastave.

Nastava na Filozofskom fakultetu blokirana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je od 20. oktobra.

"Ne može da se pregovara sa neformalnom organizacijom kao što je Plenum, koja nema stalno članstvo i predstavnike i u čijem radu može da učestvuje svako, i studenti i oni koji nisu studenti", rekla je Vesna Dimitrijević u telefonskoj izjavi agenciji Beta datoj posle vanredne sednice Saveta fakulteta.

Huligani pajserima jurili studente na Filozofskom! (VIDEO)

Filozofski: Studenti traže smenu rektora i dekanke!

Nastavlja se blokada Filozofskog

Vesna Dimitrijević je navela da je na sednici Saveta izražena sumnja u to da se zahtevi studenata postavljaju da bi bili rešeni, jer se, kako je objasnila, stalno postavljaju novi i navela da je pred sednicu dostavljeno 28 zahteva, a neki, prema njenim rečima, nisu u nadležnosti fakulteta.

"Opšte je osećanje da zahtevi nisu razlog blokade fakulteta", ocenila je dekan Filozofskog fakulteta.

Vesna Dimitrijević je rekla da su na današnjoj vanrednoj sednici Saveta razmatrani načini održavanja nastave na fakultetu, izmedju ostalog i izmeštanje u druge institucije, ali da na pojedinim katedrama postoje veliki problemi zbog broja studenata i vezanosti za odredjene kabinete i laboratorije.

Ona je kazala da je ocenjeno da je izmeštanje nastave "neprimereno" i da će se fakultet truditi da se nastava u što većem stepenu realizuje.

Vesna Dimitrijević je kazala i da će se fakultet, ako blokada ne bude obustavljena, obratiti osnivaču, odnosno državi za pomoć i da se, ako ne bude nadjeno odgovarajuće rešenje za održavanje nastave, razmatra prekid rada fakulteta.

Ona je takodje kazala da je Filozofski fakultet od početka blokade u medijima pogrešno prikazivan i da je bilo izvrtanja činjenica.

Predstavnica Plenuma koja je želela da ostane anonimna je u telefonskoj izjavi agenciji Beta ocenila da stav fakulteta da se sa tom organizacijom ne pregovara nije u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, koji dozvoljava neformalno studentsko organizovanje, kao i da je takav stav "bahat".

Ona je rekla da je jedan od zahteva studenata da Plenum bude priznat kao legitimna studentska organizacija i dodala da uprava priznaje samo organizacije registrovane u Agenciji za privredne registre, ocenivši da takav stav podgreva sumnju da fakultet "ne želi da pregovara sa svima".

Ta studentkinja je navela da je tokom trajanja blokade zasedala radna grupa koja se bavila problemima studenata i da su ti problemi podeljeni u tri grupe - oni koji se tiču nastave i ispita, finansijske situacije i samoorganizovanja.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filozofski fakultet nema sa kim da pregovara

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2011

Filozofski fakultet ne može da pregovara sa neformalnom organizacijom kakva je Plenum, rekla je dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu Vesna Dimitrijević i iznela sumnju da zahtevi studenata nisu razlog blokade nastave.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.