(FOTO) ISTINA O VINI PUU: Slikovnica otkrila tajnu najpopularnijeg medveda

Izvor: Kurir, 07.Nov.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) ISTINA O VINI PUU: Slikovnica otkrila tajnu najpopularnijeg medveda

Verovatno ste dobar deo detinjstva proveli gledajući medveda u crvenoj majici koji ne može bez meda. Ako ste mislili znate sve o Vini Puu, prevarili ste se.

Nova slikovnica "Pronalaženje Vinija: Istinita priča o najpoznatijem medvedu na svetu" otkriva da Vini nije poreklom iz Kanade, već iz Engleske. Ovu knjigu napisala je Lindzi Matik, unuka vojnika koji je Vinija doveo u Englesku. Njegovo ime je poručnik Heri Kolburn i danas čuvenog medveda je kupio za 20 dolara 1914. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine. Oni su postali nerazdvojni, ali je Heri morao da ostavi Vinija u londonskom zoološkom vrtu, jer je morao da se pridruži svojim trupama u Francuskoj.

Vini nije bio usamljen, ubrzo je dobio novog prijatelja, dečaka po imenu Kristofer Robin, koji je stalno posećivao zoološki vrt. On je svoju omiljenu igračku medveda nazvao Vini, a njegov otac A.A. Miln autor je čuvenih knjiga o Vini Puu. Ali, još jedna zapanjujuća istina se krije iza svih ovih slika...

Foto:Vikipedia/printecreen

Vini Pu nije dečak, nego devojčica.

Ovo celu situaciju čini čudnom jer je glas, pozajmljen animiranom liku, muški.

(Buzzfeed)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.