Evropljani će morati da imaju bar 16 godina kako bi koristili WhatsApp

Izvor: NovaEnergija.net, 26.Apr.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropljani će morati da imaju bar 16 godina kako bi koristili WhatsApp

Kako se približavamo objavi GDPR standarda privatnosti i sigurnosti u Evropi, sve veći broj kompanija objavljuje izmene svojih servisa, koje će prvenstveno imati uticaja na korisnike u Evropi. Sada stižu izveštaji da je WhatsApp izmenio svoje zahteve za starost korisnika koji mogu da upotrebljavaju servis.
Kako bi bio u saglasnosti sa novim regulativama u Evropi, WhatsApp je odlučio da korisnici moraju da imaju bar 16 godina kako bi mogli da upotrebljavaju servis.
Tokom dolazećih >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << nedelja, WhatsApp će od korisnika tražiti da prihvate nove uslove korišćenja, a evropski korisnici će između ostalog morati da potvrde i godine starosti. Oni koji žive van Evrope će i dalje poštovati aktuelne standarde, koji od korisnika zahtevaju da nemaju manje od 13 godina. WhatsApp nije objavio na koji način planira da verifikuje da li korisnici prijavljuju koliko zaista godina imaju.
WhatsApp je takođe na svom blogu objavio da će korisnicima uskoro omogućiti da preuzimaju sve podatke koje servis za razmenu poruka prikuplja i skladišti.
Izvor: Engadget, Benchmark
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.