Etihad u gubitku od preko milijardu dolara u 2016. godini

Izvor: TangoSix.rs, 27.Jul.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad u gubitku od preko milijardu dolara u 2016. godini

Etihad ervejz objavio je finansijske rezultate za 2016. godinu koji beleže neto gubitak u iznosu od 1,87 milijardi dolara, uz prihode od 8,36 milijardi dolara, saopšteno je iz te kompanije.
Kako navode, avio-kompanija je u okviru svoje osnovne delatnosti ostvarila stabilan prihod od prevoza putnika u iznosu od 4,9 milijardi dolara i prosečnu popunjenost kapaciteta od 79%, kao i 18,5 miliona opsluženih putnika.
– Prinosi su opali za 8% usled tržišnih pritisaka >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << na kapacitete i teške globalne ekonomske klime, što je delimično kompenzovano smanjenjem jediničnih troškova od 11%.  – objašnjavaju iz Etihada.

Ukupni gubici u iznosu od 1,9 milijardi dolara uključuju umanjenje vrednosti  od 1,06 milijardi dolara koje se odnosi na pad tržišne vrednosti i rano povlačenje određenih tipova aviona, kao i umanjenje u iznosu od 808 miliona dolara koje se odnosi na određenu aktivu i na finansijsku izloženost u odnosu na strateške partnere, pretežno AlitalijuEr Berlin, kažu iz Etihada i dodaju:
– Raniji ugovori o hedžingu cene goriva su takođe imali negativan uticaj na rezultate u 2016. godini, iako se očekuje da će ova vrsta izloženosti imati manji finansijski značaj tokom 2017. godine. Takođe, usporavanje tržišta prevoza tereta dovelo je do povećanog pritiska na prihode i prinose u okviru ove delatnosti, a avio-kompanija je ostvarila blagi rast obima prevezenog tereta tokom 2016. godine, beležeći 595.519 tona. –
Kako navode iz kompanije, tokom 2016. godine, avio-kompanija je započela program „Prava veličina i format“, kojim je do kraja godine ostvarena ukupna godišnja ušteda od 4%, kroz smanjenje broja zaposlenih i druge mere, iako je povećan kapacitet i ukupan broj putnika.

The post Etihad u gubitku od preko milijardu dolara u 2016. godini appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.