Etihad i Panasonik Avioniks najavili rad na razvoju novog wellness rešenja za smanjenje efekata džet lega

Izvor: TangoSix.rs, 04.Apr.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad i Panasonik Avioniks najavili rad na razvoju novog wellness rešenja za smanjenje efekata džet lega

Kompanija Etihad ervejz i Panasonik Avioniks korporacija najavili su partnerstvo radi zajedničkog rada na razvoju i testiranju wellness rešenja „Džet leg savetnik“ (Jet Leg Adviser) namenjenog unapređenju doživljaja putnika primenom veštačke inteligencije, saopštio je taj avio-prevoznik.
Kako navodi, Etihad će biti prva avio-kompanija koja će testirati novo rešenje Panasonika, osmišljeno u saradnji sa kompanijom Detalitiks (Detalytics), i integrisati ga u aplikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << namenjenu njegovim putnicima:
– Jedan od najvećih izazova sa kojim se putnici suočavaju kada putuju kroz više vremenskih zona je džet leg. Kako bi pomogao putnicima da se bore protiv toga, „Džet leg savetnik“ uzima niz ulaznih podataka od putnika, uključujući hronotip, cirkadijalne ritmove, visinu, težinu, prirodu putovanja i informacije o putovanju, kao što su vreme leta, rute i zone. Takođe, on upotrebljava i svoj mehanizam veštačke inteligencije kako bi napravio personalizovane džet leg planove sa prilagođenim savetima da im pomogne u smanjenju efekata ovog problema.
Putnici će dobiti kombinaciju generičkih personalizovanih „džet leg rezultata“ i onih zasnovanih na ruti. Prvi uključuju faze pre leta, sam let i posle leta, i daju raspored različitih preporuka i saveta za određeno vreme u svakoj fazi leta o tome šta učiniti da se smanji džet leg, kao što su spavanje, izlaganje svetlu, vežbanje, hidratacija i vrsta hrane za konzumiranje. Drugi podaci koji se odnose na rute sažeto prikazuju koliko ozbiljan džet leg može da bude na toj ruti kao i posebno na njihovom putovanju. –
We’ve partnered with @PanasonicAero to trial their new travel wellness solution, the Jet Lag Adviser, within our passenger app: https://t.co/JXLhr2yD1s pic.twitter.com/7rjatY2h0W
— Etihad Airways (@EtihadAirways) April 3, 2019
Osim ovog rešenja, Panasonik sa Etihadom dodatno istražuje i druge inovativne wellness tehnologije budući da se avio-prevoznik sprema za prelazak na novi „Midfield Terminal“ na Međunarodnom aerodromu Abu Dabi, gde će „nove tehnološke karakteristike značajno da poboljšaju doživljaj putnika“, ističu iz Etihada.

The post Etihad i Panasonik Avioniks najavili rad na razvoju novog wellness rešenja za smanjenje efekata džet lega appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Etihad nudi licitiranje stečenim miljama za premijum sedišta u višoj klasi

Izvor: TangoSix.rs, 05.Apr.2019, 08:02

Kompanija Etihad ervejz poboljšala je svoj sistem prelaska na višu klasu omogućavanjem korisnicima da milje stečene u Etihad gest programu koriste kao vid plaćanja za licitaciju za premijum sedište u višoj klasi, saopštio je taj avio-prevoznik.. Kako navodi, nova funkcija će korisnicima omogućiti...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.