Er Srbija najbezbednija avio-kompanija u regionu

Izvor: Politika, 15.Jan.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija najbezbednija avio-kompanija u regionu

BEOGRAD – Međunarodno priznati sajt Erlajn Rejtings (AirlineRatings) uvrstio je avio-kompaniju Er Srbija među najbezbednije prevoznike u regionu, što je, prema rečima generalnog direktora srpskog avio-prevoznika, Daneta Kondića, postavljeno kao najznačajniji prioritet kompanije.

Sajt Erlajn Rejtings dao je Er Srbiji šest zvezdica za kategoriju bezbednost i time je uvrstio među najbezbednije avio-kompanije u regionu, saopštilo je domaći avio-prevoznik i naveo da je Er Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dobila i pet zvezdica za ponudu proizvoda, što je takođe najviša ocena u regionu.

Er Srbija je popravila i unapredila kriterijum posmatranja i prvi put je sa statusa „Regional Carrier” (regionalni avio-prevoznik) prešala na status „Full-service Carrier” (avio-kompanija koja pruža pun dijapazon usluga).

Sistem ocenjivanja Erlajn rejtings uzima u obzir brojne faktore, počev od rezultata provera regulatornih tela u avio-industriji i vodećih sektorskih udruženja, uključujući kontrole vladinih organizacija, kao i dokumenta samih avio-kompanija.

Generalni direktor Er Srbije Kondić je, povodom najnovijeg uspeha kompanije, istakao da bezbednost postavljaju kao najznačajniji prioritet - od putnika u sedištima do zaposlenih na njihovim radnim mestima.

„Bezbednost je sastavni deo svih naših procedura i procesa i integrisana u sve što radimo”, rekao je on i dodao da su u kompaniji posvećeni konceptu pružanja potpune usluge.

U Er Srbiji su, kako je ukazao, stavili naglasak na proizvode i usluge kao ključne faktore koji ih razlikuju od konkurencije.

„Naša Biznis klasa verovatno najbolje odslikava koliko smo posvećeni tome da budemo najbolji”, rekao je Kondić i istakao da su počastvovani za odato priznanje u dve značajne komponente.

Internet sajt Erlajn Rejtings osnovan je kako bi na jednom mestu pružio sve značajne informacije koje se odnose na avio-kompanije. Osnovao ga je tim urednika iz oblasti avijacije koji su detaljno istražili gotovo svaku avio-kompaniju na svetu.

Njihov sistem ocenjivanja bezbednosti rangira avio-kompanije po sistemu dodeljivanja od jedne do sedam zvezdica, gde sedam predstavlja najvišu ocenu.

Internet portal trenutno procenjuje bezbednost 449 kompanija.

Pored toga, više od 230 aviokompanija koje prevoze više od 99 procenata putnika se takođe procenjuje kroz proizvod koji pružaju, sa različitim sistemom ocenjivanja koji se primenjuje u tri kategorije: „Low-cost Carriers” (niskotarifne avio-kompanije), „Regional Carrier” (regionalni avio-prevoznik) i „Full-service carrier” (avioprevoznik koji pruža pun dijapazon usluga).

Er Srbija, koja je počela da radi kao nacionalni avioprevoznik krajem oktobra 2013. godine, leti do više od 40 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla Beograd”, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju.

Nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Južne i Severne Amerike u saradnji sa kod šer partnerima i kompanijom Etihad ervejz, svojim akcionarom sa 49 procenata vlasničkog udela.

Avio-kompanija trenutno ima flotu od deset uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Tanjug

objavljeno: 15.01.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.