Energoprojekt i Napred razvoj grade kuće srpskim porodicama na KiM

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Energoprojekt" i "Napred razvoj" grade kuće srpskim porodicama na KiM

Kompanije "Energoprojekt" i "Napred razvoj" obavezale su se, povodom razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Lapljem Selu sa Srbima, od kojih mnogi nemaju pristojne uslove za život, da će izgraditi tri kuće za ugrožene porodice južno od Ibra, saznaje "Tanjug".
Srpski građevinski giganti će, kako je Tanjugu potvrđeno u tim kompanijama, izgraditi tri porodične kuće, pre svega za višečlana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << domaćinstva, porodice sa više dece koje nemaju krov nad glavom.

Kako je rečeno u tim preduzećima, nakon što u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i lokalnim samoupravama na KiM, dobiju informaciju o najugroženijim srpskim porodicama kojima je neophodan novi dom, spremni su da im izgrade kuće u roku od dva do tri meseca.
Nakon pribavljanja svih neophodnih dozvola za gradnju od tamošnjih vlasti, srpski građevinci će, kažu u tim preduzećima, prionuti na posao.
Za sada, ovo su prva srpska preduzeća koja su se "zvanično" odazvala inicijativi predsednika Vučića o neophodnosti jačeg investiranja u južnu srpsku pokrajinu kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvi se odazvali Vučiću - tri kuće za KiM

Izvor: B92, 22.Jan.2018

Kompanije "Energoprojekt" i "Napred razvoj" obavezale su se da će izgraditi tri kuće za ugrožene porodice južno od Ibra, saznaje Tanjug. Srpski građevinski giganti će, kako je potvrđeno u ovim kompanijama, izgraditi tri porodične kuće, pre svega za višečlama domaćinstva, porodice sa više...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.