Prvi se odazvali Vučiću - tri kuće za KiM

Kompanije "Energoprojekt" i "Napred razvoj" obavezale su se da će izgraditi tri kuće za ugrožene porodice južno od Ibra, saznaje Tanjug.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

14:41

Prvi se odazvali Vučiću - tri kuće za KiM
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Srpski građevinski giganti će, kako je potvrđeno u ovim kompanijama, izgraditi tri porodične kuće, pre svega za višečlama domaćinstva, porodice sa više dece, koje nemaju "krov nad glavom".

Kako nam je rečeno u ovim preduzećima, nakon što u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i loklanim samoupravama na KiM, dobiju informaciju o najugroženijim srpskim porodicama kojima je neophodan novi dom, spremni su da im izgrade kuće u roku od dva do tri meseca.

Nakon pribavljanja svih neophodnih dozvola za gradnju od tamošnjih vlasti, srpski građevinci će, kažu u ovim preduzećima, prionuti na posao.

Za sada, ovo su prva srpska preduzeća koja su se "zvanično" odazvala inicijativi predsednika Vučića o neophodnosti jačeg investiranja u južnu srpsku pokrajinu kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: