Elektromreže odložile radove

Izvor: B92, 25.Avg.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Elektromreže" odložile radove

Beograd -- "Elektromreže" odložile radove na trafo-stanici "Bežanijska kosa" koji bi izazvali prekid snabdevanja strujom velikog dela Novog Beograda i Zemuna, saznaje B92.

Prethodno je Grad Beograd kritikovao najavljene radove tokom vikenda koji podrazumevaju isključenja struje i vode velikom delu Novog Beograda i Zemuna.

"Elektromreža Srbije danas je zbog visokih temperatura odustala od radova na trafo.stanici u naselju Bežanijska kosa", izjavila je portparoka Elektrodistribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograd Sandra Alagić.

"Elektromreža Srbije odustala je od radova i gašenja struje potrošačima zbog velikih vrućina, da se narod ne bi mučio. Radovi će biti nastavljeni kada temperatura bude podnošljivija", rekla je Alagićeva.

Nebojša Petrović iz "Elektromreža Srbije" je izjavio za B92 da će se to javno preduzeće truditi da do zimske sezone radovi ne ostave nikakve posledice.

"To ćemo postići kombinovanjem smanjenog obima radova na pojedinim delovima postrojenja koji su sad bili planirani da se rade u većem obimu, a da deo radova koji ne bude bio urađen do kraja zimske sezone bude urađen krajem proleća, početkom leta naredne 2012. godine. To neće ugroziti snabdevanje potrošača jer ćemo u međuvremenu uraditi ono najneophodnije", rekao je Petrović.

Da bi se izbegle ovakve i slične situacije, Grad Beograd je pre tri godine formirao posebno odeljenje za koordinaciju i upravljanje projektima "Čvorište", navela je danas ranije gradska služba za informisanje.

Zadatak tog tela je da usklađuje rad svih preduzeća čiji je osnivač Grad, kao i svih drugih preduzeća koja obavljaju radove na teritoriji Beograda.

"Napominjemo da u ovo odeljenje nije stigla nikakva pismena najava da će se izvoditi bilo kakvi radovi. Takođe o tome nije bilo reči ni na juče održanom redovnom operativnom sastanku", navodi se iz Grada.

"Kako Beograđani ne bi trpeli, ovakav i slični poslovi zahtevaju ozbiljnu logističku pripremu svih izvođača radova i svih nadležnih komunalnih službi. Grad Beograd očekuje od svih da poštuju sve postavljene standarde i procedure kako bismo bili na usluzi Beograđanima, a ne kako bi oni trpeli zbog nas", zaključuje se u saopštenju Grada Beograda.

Iz JP "Elektromreža Srbije" je juče saopšteno da se trafo-stanica na Bežanijskoj kosi rekonstruiše zbog povećanja pouzdanosti i sigurnosti napajanja potrošača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.