EASA objavila sigurnosnu preporuku o nošenju prenosnih elektronskih uređaja na letu

Izvor: TangoSix.rs, 26.Dec.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EASA objavila sigurnosnu preporuku o nošenju prenosnih elektronskih uređaja na letu

Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) objavila je uoči predstojećih praznika i očekivane povećane frekvencije avio-saobraćaja sigurnosnu preporuku za avio-prevoznike i putnike o tome kako sigurno da lete noseći prenosne elektronske uređaje, saopšteno je iz crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo.
Kako navode, preporuka ukazuje da se elektronski uređaji sa litijumskim baterijama, kao što su lap-topovi, mobilni telefoni, tableti ili elektronske >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << cigarete, nose u prtljagu koji se nalazi u putničkoj kabini, a ne u prtljagu koji se predaje:
– Litijumske baterije koje sadrže ovi uređaji se mogu zapaliti ukoliko su oštećene ili previše zagrijane. Zbog toga je važno da su uređaji sa litijumskim baterijama smješteni u putničkoj kabini, kako bi se omogućilo posadi da brzo djeluje u slučaju nezgode. –
Prema preporuci, postoje posebna pravila u slučaju većih prenosnih elektronskih uređaja koji se moraju nositi u predatom prtljagu:
– Ti uređaji moraju da budu potpuno isključeni i efektivno zaštićeni od slučajnog aktiviranja. To znači da svaka aplikacija, alarm ili unaprijed podešena konfiguracija koja ga može aktivirati mora da bude deaktivirana prije pakovanja uređaja u kofer.
Uređaje treba zaštititi od slučajnog oštećenja adekvatnim pakovanjem ili oblaganjem u tkaninu, a takođe ih treba pakovati odvojeno od zapaljivih materijala kao što su parfemi ili aerosoli. –
Ipak, konačna odluka u vezi sa primenom preporuka je na avio-prevoznicima, kažu iz crnogorske Agencije.

The post EASA objavila sigurnosnu preporuku o nošenju prenosnih elektronskih uređaja na letu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.