Društvo sudija: Koji je status zatvorenika iz Gvantanama?

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo sudija: Koji je status zatvorenika iz Gvantanama?

Društvo sudija Srbije smatra da javnost treba da bude upoznata sa statusom u kojem se u Srbiji nalaze dva pritvorenika iz američkog vojnog zatvora u zalivu Gvantanamo na Kubi.

U saopštenju se navodi da javnost treba da bude upoznata sa tim da li se protiv tih ljudi vodi postupak ili je on okončan i da li je reč o osuđenim ili pritvorenim licima, kao i to iz kojih razloga i do kada će ta lica biti ograničena u slobodi kretanja i po kom pravnom osnovu.

Društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sudija Srbije ukazuje na brojne štetne posledice koje mogu proisteći iz eventualnog kršenja ljudskih prava kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu.

Kako je navedeno, Srbija bi i pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu mogla biti prepoznata kao zemlja u kojoj se osnovna ljudska prava i slobode ne poštuju.

Zato Društvo sudija Srbije poziva predstavnike izvršne vlasti da javnost obaveste po kom konkretnom pravnom osnovu su u Srbiju upućeni pritvorenici, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Društvo sudija: Koji je status pritvorenika iz Gvantanama?

Izvor: RTS, 19.Jul.2016

Društvo sudija Srbije ocenilo je da bi javnost u Srbiji trebalo da bude upoznata sa statusom dva pritvorenika iz američkog vojnog zatvora u Gvantanamu po kom pravnom osnovu su oni upućeni u Srbiju. . Javnost, kako navode,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.