Dovoljno hrane u narodnim kuhinjama na Kosmetu za praznične dane

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dovoljno hrane u narodnim kuhinjama na Kosmetu za praznične dane

Nakon uvođenja taksi od sto odsto na robu iz centralne Srbije, situacija u narodnim kuhinjama humanitarne organizacije Eparhije raško-prizrenske, "Majka devet Jugovića", koja ima oko 2.200 korisnika, početkom meseca bila je izuzetno teška.
Zahvaljujući dobrim ljudima i donatorstvu Eparhije crnogorsko-primorske, centralni magacin humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" u Prekovcu u Opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novo Brdo koji snabdeva namirnicama šest narodnih kuhinja na Kosmetu, snabdeven je dobro namirnicama.

Dobri ljudi, kako kažu iz humanitarne organizacije, uplatili su na račun Eparhije raško-prizrenske novac u sustret predstojećim praznicima.
Svetlana Stević, predsednica humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" kaže da je od tih sredstava kupljeno meso i biće spremljen bogat božićni ručak.
Sedam šlepera robe je stiglo tokom decembra iz Crne Gore, tako da za sada ima dovoljno hrane u narodnim kuhinjama.
Broj korisnika raste iz dana u dan. Kada su počeli pre 17 godina, bilo je 85 korisnika, sada ih je preko 2.200, a svaki dan stižu i novi zahtevi.
Predstojeći praznici su praznici humanosti i darivanja, jer naše malo njima znači mnogo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na ravne časti

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2018

Da su naši čitaoci s dalekog kontinenta neumorni u činjenju dobrih dela, to potvrđuje još jedan dokaz u vidu novčane pomoći...Reč je o 200 dolara koje je plemenita porodica Janković iz zapadnog Sidneja na ravne časti, po 100 dolara, namenila za potrebe narodnih kuhinja dobrotvorne organizacije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.