Izvor: RTS, 17.Nov.2022, 18:55

Donacija Nemačke MUP-u za nadzor granice od 630.000 evra

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad Protokol o primopredaji donirane opreme Upravi granične policije MUP-a za nadzor državne granice u vrednosti 630.964 evra.
Donacija obuhvata sedam patrolnih vozila, tri civilna terenska vozila, četiri kombi vozila, četiri detektora eksploziva i narkotika, 50 fiksnih čitača dokumenata, 20 ručnih termovizijskih kamera i 100 uređaja za otkrivanje falsifikata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Gašić je zahvalio ambasadorki i istakao da će ova donacija doprineti daljem jačanju kapaciteta Uprave granične policije u nadzoru državne granice i naglasio da je strateški prioritet Srbije, kao tranzitne države na zapadnobalkanskoj ruti, uspešno suzbijanje iregularnih migracija i svih oblika međunarodnog kriminala, saopštio je MUP.
Gašić i Konrad ocenili su dosadašnju saradnju dveju zemalja kao izuzetno uspešnu i složili se da ima prostora za njeno dalje unapređenje, posebno u oblastima vanrednih situacija i obrazovanja, kroz edukacije i obuke pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.
Donaciju je obezbedilo Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova iz zavičaja Savezne Republike Nemačke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.