Dom Burgića u Blacu proslavlja dobitak stana u Beogradu

Izvor: RTS, 01.Apr.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom Burgića u Blacu proslavlja dobitak stana u Beogradu

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", u kojoj je učestvovala četvrtina stanovništva, procenjuje se jednom od najuspešnijih na ovim prostorima. Organizatori nameravaju da igru obnove krajem godine ili na proleće. Najviše koverata je iz Beograda - gotovo dva i po miliona, zatim iz Novog Sada i Kragujevca. Po broju nagrada u odnosu na broj stanovnika, najsrećnije u ovoj igri bilo je Blace.
U sedište Topličkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okruga otišle su nagrade - tablet, telefon, mikrotalasna i one najvrednije - dva stana u Beogradu. Posle Zorice Spasić, nagrađene u drugom izvlačenju, sinoć je u četvrtom kolu, do stana u naselju "Beograd na vodi" došla i 24-godišnja Vesna Burgić, poljoprivredni tehničar.

Uz komšije, prijatelje i rođake, sinoć sa trubačima, od jutros uz pesmu 94-godišnje bake Julijane, u domu Burgića proslavljala se nagrada.
"Ja nisam spavala od radosti. Samo sam pevala", kaže Julka Burgić.
Dragoje Burgić, Vesnin otac, kaže da voli i kada drugi dobijaju.
"Ja volim svakog čoveka da dobije. Dobilo je već Blace, ovo je druga nagrada, volim to, da dobije naš narod, svi da dobiju", kaže Dragoje Burgić.
Iako je poslala 70 koverata, Vesna nije verovala da će među 8,5 miliona iz bazena biti izvučena baš njena. Uz nenadanu sreću, preko noći je stigla i popularnost.
"Moraću da isključim Fejs, Instagram. Šalju zahteve, čestitaju svi, i koji znaju i ne znaju. I dalje ne verujem, iskreno. Planovi su da se preselim gore, naći ću posao, ovde slabo može da se nađe posao. Kada dobijem ključeve, kada uđem u stan, onda mogu da planiram sve natenane", kaže dobitnica Vesna Burgić.
A hoće li u ppštini Blace biti još razloga za slavlje znaće se u ponedeljak kada Pošta organizatorima dostavi konačni izveštaj o broju pristiglih koverata za svaki grad i opštinu.
Dvanaest najaktivnijih sredina, u odnosu na broj stanovnika, dobiće besplatnu internet zonu, a Blace, ukoliko ih sreća i šesti put posluži, možda baš u centru mesta.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kolo sreće oko Blaca se okreće

Izvor: Večernje novosti, 02.Apr.2017, 08:02

U varoši u koju su došli glavni dobici u igri "Uzmi račun i pobedi". Stan u "Beogradu na vodi" dobila Vesna Burgić, dok je Zorica Spasić već vlasnica dvosobnog stana DVA stana u Beogradu, tablet, telefon, mikrotalasna.. Sve su to nagrade koje su u okviru nagradne igre "Uzmi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.