Izvor: RTS, 15.Apr.2021, 17:08

Doktorku Cica Micu ni koronavirus ne sprečava da decu leči osmehom

Crveni nosić, malo jake šminke i Tijana Momčilović se pretvara u doktorku Cica Micu. O medicini zapravo ne zna ništa, ali leči srca i to ona najvažnija – dečja. Koronavirus je pokušao da je spreči u njenoj misiji, ali ona je pronašla način da zabavi decu.
Tijana Momčilović ili doktorka Cica Mica kaže da je od kolega iz sveta preuzela ideju kako da zabavi decu u vreme pandemije.

"Oni su krenuli sa doktor klovn onlajn razgovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i imaju razgovore sa svakim detetom ponaosob, a to je zapravo ono što smo mi radili pre pandemije. Ulazili smo u svaku sobu, sa svakim detetom se rukovali, što više mislim da nećemo, ali sada možemo da pričamo sa njima. Isti je princip, samo fizički nismo sa njima u sobi", objašljava Momčilovićeva.
Istakla je da je sve osmišljeno da se što manje opterećuju bolnice, kao i da se doktori klovnovi o svemu dogovaraju sa roditeljima ili starateljima.
"Sve bolnice sa kojima smo mi sarađivali i radili ranije su obaveštene o našem radu, prihvatile su taj naš novi način rada, ali je na roditeljima da nas kontaktiraju i da zakažu doktor klovn onlajn sastanak", dodala je Momčilovićeva.
Istakla je da će na ovaj način doći do više dece, kao i da je to velika prednost.
"Ovo je sada prilika da deca koja se leče svuda po Srbiji mogu da stupe u kontakt sa nama, tj. mogu da zakažu pregled i postanu naši pacijenti", kaže čuvena doktorka Cica Mica.
Ipak, kaže, druženje na onlajn način nosi i poteškoće.
"Mi bismo ranije ušli u sobu i onda odmah tu odmeriš prvo u kakvom je raspoloženju dete, da li ima neke strahove prema tebi, vidiš kakve igračke ima, možda vidiš obeležje nekog fudbalskog kluba pa znaš za koga navija... Možeš tako da mu priđeš mnogo lakše i njegove igračke da koristiš kao rekvizite. Ovo sada je za nas zadatak malo teži", kaže Momčilovićeva.
Naglasila je i da su se uželeli druženja sa decom u bolnicama.
"Ja se nadam da ćemo mi uskoro da se vratimo u bolnice", poručuje doktorka Cica Mica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.