Izvor: B92, 05.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Sindikata nauke i Vlade

Beograd -- Sindikat nauke prihvatio ponudu resornog ministarstva i Ministarstva finansija od 250 miliona dinara jednokratne pomoći.

Sindikat je predložio mehanizam raspodele sredstava, po kojem bi korisnici bili isključivo zaposleni u naučno-istraživačkim institutima, što bi bar malo ispravilo razliku u platama u odnosu na visoko obrazovanje.

Dogovoreno je da u 2008. godini počne izrada programa, kako je to ministar Mirko Cvetković rekao - "po ugledu na ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javne službe" (pravosudje, obrazovanje i zdravštvo) pri čemu će biti vodjeno računa o specifičnosti naučno-istraživačke delatnosti.

Pedstavnici Sindikata i Vlade dogovorili su da je u 2008. planirano povećanje direktnih materijalnih troškova izmedju 15 i 20 odsto.

Republički odbor Sindikata nauke će o dogovorenom po svim predlozima doneti konačnu odluku na sednici zakazanoj za 7. decembar, o čemu će ministre nauke i finansija pismom obavestiti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.