Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 14:00

Dodeljen stan u Beogradu na vodi dobitnici nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Stan u Beogradu na vodi koji je Novosađanka Suzana Rakić osvojila u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", od danas je zvanično njen, posle potpisivanja dokumenata sa ministrom finansija Sinišom Malim i direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem.
Suzana Rakić, koja je na potpisivanje u prostor Beograda na vodi došla sa ćerkom i mužem, nije krila zadovoljstvo.

"Osećam se divno. Lep je osećaj. Bila sam jako uzbuđena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada sam dobila stan. Nisam verovala iskreno do dan danas. Drago mi je, kome ne bi bilo", rekla je ona i dodala da još ne zna hoće li posle dobitka stana promeniti Novi Sad za Beograd.
Ministar finansija Siniša Mali čestitao je dobitnici čija koverta sa fiskalnim računima je izvučena između 6,5 miliona drugih u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".
Rekao je da je ona najsrećniji dobitnik najvrednije nagrade u prvom krugu igre i istakao da će stan u zgradi Arkadija, gde su završni radovi u toku, biti useljiv krajem jula.
Dobitnica poslala 150 koverata "Zahvaljujem vam na učešću u nagradnoj igri i doprinosu borbi protiv sive ekonomije. Kroz nagradnu igru promovišemo uzimanje fiskalnih računa, a Suzana Rakić je poslala 150 koverata sa 10 računa, što je ogroman doprinos", istakao je Mali.
Dodao je da je za drugi krug nagradne igre, za koji je za izvlačenje u subotu već pristiglo 7,5 miliona koverata, što je dobro za još veću promociju borbe protiv sive ekonomije i za svaki fiskalni račun.
"Srbija vodi borbu na dva fronta u ovom trenutku. Vodimo borbu za našu ekonomiju i u narednih par nedelja izaćićemo i sa novim programom mere podrške privredi i građanima Srbije. S druge strane vodimo računa i o zdravstvu, ulažemo u objekte, nabavljamo opremu i vakcine, nabavljamo lekove a za sve to je potreban novac", rekao je Mali i dodao da su javne finansije stabilne i da Srbija ima novca.
Mali: Kad građani uzimaju račune, država nije prevarena Ministar je naglasio da je dobro da svaki građanin zna da kada uzima fiskalni račun, tada država nije prevarena, jer deo novca kroz poreze ide u budžet.
"Odatle ne samo da isplaćujemo plate i penzije, nego nabavljamo vakcine i lekove i borimo se i za bolji ekonomski položaj Srbije i sa druge strane za zdravlje naših građana", rekao je on.
Mali je primetio da je su se snovi Suzane Rakić o stanu ostvarile kao i snovi o izgradnji Beograda na vodi.
"Niste verovali, a na kraju neki snovi se ostvaruju. Kao što se svima nama, građanima Srbije i Beograda ostvario san da izgradimo lepi Beograd na vodi. Niko u to nije verovao osim možda nas par uključujući i predsednika Srbije", zaključio je on.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.