Do 15. jula rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane za bebe

Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 14:03

Do 15. jula rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane za bebe

Danas počinje rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, saopštila je Poreska uprava.
Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe važi za decu rođenu zaključno sa 30. junom 2018. godine, do navršene druge godine starosti.
"Nadležna organizaciona jedinice Poreske uprave će, u periodu od 1. do 15. jula 2020. godine, u skladu sa svojim ovlašćenjima, primati zahteve za refundaciju PDV-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za kupovinu hrane i opreme za bebe, koje su rođene zaključno sa 30. junom 2018. godine", objašnjavaju u Poreskoj upravi.
Nakon sprovedenog postupka kontrole ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na refundaciju PDV-a, nadležna organizaciona jedinice Poreske uprave dužna je da rešenjem odluči o zahtevu, u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva.
Rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a, odnosno kojim se odbija zahtev za refundaciju PDV - a, dostavlja se podnosiocu zahteva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danas je počeo ROK ZA REFUNDACIJU PDV ZA KUPOVINU HRANE ZA BEBE: Pogledajte da li imate pravo na prijavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020

Prijava traje do 15. jula..Danas počinje rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, saopštila je Poreska uprava...Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe važi za decu rođenu zaključno sa 30. junom 2018. godine, do navršene druge godine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.