Izvor: RTS, 03.Okt.2022, 13:18

Đokić: Na Univerzitetu u Beogradu za brucoše tri puta više programa nego fakulteta

Na nekim fakultetima nastava ulazi u drugu nedelju, dok na drugim danas zvanično počinje. Prijemi dobrodošlice za brucoše u Beogradu su održani na Pravnom, Veterinarskom i Fakultetu političkih nauka.
Nastava je na svim fakultetima neposredna. A brucoše očekuju i novi programi.

"Na pojedinim fakultetima postoje novi studijski programi, neki su ponovo akreditovani, neki su reakreditovani, neki su stari, tako da postoji veliki broj različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << studijskih programa.
Otprilike na 31 fakultetu, koliko ima Beogradski univerzitet, za početne studijske programe, odnosno za osnovne studije i akademske i integrisane studije, znači za one koji kreću od prve školske godine ima otprilike tri puta više studijskih programa nego što je fakulteta, preko 100 studijskih programa i mislim da tu postoji jedna velika lepeza svega što jedan univerzitet nekako može da ponudi", napominje prof. Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu.
Tu su fakulteti tehničko-tehnološke, medicinske, društveno-humanističke i prirodno-matematičke grupacije.
"Mislim da je naš univerzitet kao lider u regionu pravo mesto za uspostavljanje raznih disciplina, raznih zanimanja i da će, naravno, kada završe fakultet da doprinesu našem društvu onako kako treba da doprinesu akademski građani.
Svima vam želim uspešan start nove školske godine i nadam se da će sada u ovim novim uslovima posle korone krenuti normalno i da će se normalno odvijati tokom čitave školske godine i da će rezultati biti onakvi kakve očekujemo", dodaje Đokić.
Na našem najstarijem i najvećem univerzitetu, Univerzitetu u Beogradu, školuje se 96.000, dok u Srbiji indeks ima 230.000 mladih.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.