Читај ми!

Đokić: Na Univerzitetu u Beogradu za brucoše tri puta više programa nego fakulteta

Na nekim fakultetima nastava ulazi u drugu nedelju, dok na drugim danas zvanično počinje. Prijemi dobrodošlice za brucoše u Beogradu su održani na Pravnom, Veterinarskom i Fakultetu političkih nauka.

Nastava je na svim fakultetima neposredna. A brucoše očekuju i novi programi.

"Na pojedinim fakultetima postoje novi studijski programi, neki su ponovo akreditovani, neki su reakreditovani, neki su stari, tako da postoji veliki broj različitih studijskih programa.

Otprilike na 31 fakultetu, koliko ima Beogradski univerzitet, za početne studijske programe, odnosno za osnovne studije i akademske i integrisane studije, znači za one koji kreću od prve školske godine ima otprilike tri puta više studijskih programa nego što je fakulteta, preko 100 studijskih programa i mislim da tu postoji jedna velika lepeza svega što jedan univerzitet nekako može da ponudi", napominje prof. Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu.

Tu su fakulteti tehničko-tehnološke, medicinske, društveno-humanističke i prirodno-matematičke grupacije.

"Mislim da je naš univerzitet kao lider u regionu pravo mesto za uspostavljanje raznih disciplina, raznih zanimanja i da će, naravno, kada završe fakultet da doprinesu našem društvu onako kako treba da doprinesu akademski građani.

Svima vam želim uspešan start nove školske godine i nadam se da će sada u ovim novim uslovima posle korone krenuti normalno i da će se normalno odvijati tokom čitave školske godine i da će rezultati biti onakvi kakve očekujemo", dodaje Đokić.

Na našem najstarijem i najvećem univerzitetu, Univerzitetu u Beogradu, školuje se 96.000, dok u Srbiji indeks ima 230.000 mladih.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво