Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 06:50

Đaci ponovo u klupama, počinje drugo polugodište

Učenici osnovnih i srednjih škola vraćaju se u školske klupe. Završen je zimski raspust, a za đake počinje drugo polugodište. Mlađi razredi nastavu će pohađati u učionicama, a stariji osnovci i učenici srednjih škola nastavu će pratiti po kombinovanom modelu.
U osnovnim i srednjim školama u centralnoj Srbiji počinje drugo polugodište.

Tim za škole je doneo odluku da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.
Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.
Iz Ministarstva prosvete je saopšteno da će Tim za škole kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.
Prema školskom kalendaru, učenike očekuju neradni dani za Dan državnosti i Prvi maj, a u vreme Vaskrsa biće na kratkom prolećnom raspustu.
Školska godina se za učenike osnovnih i srednjih škola završava 21. juna.
Kraj školske godine za učenike četvrtog razreda gimnazija biće 24. maja, za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola 31. maja, a malim maturantima školska godina se završava 7. juna.
Nastava je za učenike srednjih škola u Vojvodini počela 10. januara, dok su se osnovci u klupe vratili 17. januara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐACI OD DANAS PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA: Počinje drugo polugodište, ovako će se nastava odvijati

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2022

Učenici osnovnih i srednjih škola vraćaju se u školske klupe...Završen je zimski raspust, a za đake počinje drugo polugodište. Mlađi razredi nastavu će pohađati u učionicama, a stariji osnovci i učenici srednjih škola nastavu će pratiti po kombinovanom modelu...U osnovnim i srednjim školama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.