Izvor: TvojPortal.com, 06.Apr.2012, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci na prolećnom raspustu

Izvor: dnevnik.rs  Za đake u Srbiji u petak (6. aprila) počinje prolećni raspust, s kojeg će se u škole vratiti u utorak, 17. aprila. Posle toga, u nastavku drugog polugodišta, zbog toga što u toku školske godine nema jednak broj svih dana u nedelji a svi predmeti moraju imati određen broj časova, po školskom kalendaru i osnovci i srednjoškolci imaće do kraja godine još dve nastavne subote. Već u prvu subotu posle raspusta, 21. aprila, imaće časove po rasporedu časova za utorak, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dok će u subotu, 5. maja, imati časove predviđene rasporedom za petak.


Osim toga, po ovogodišnjem kalendaru đaci imaju u ovom polugodištu jednu nenastavnu, ali radnu subotu, i to 26. maja ili 2. juna. Te subote oni će imati aktivnosti iz izbornih predmeta, vannastavnih, sportskih aktivnosti, oblasti ekologije i zaštite životne sredine ili kulturno-umetničke aktivnosti. Predviđeno je i da se u četvrtak, 24. maja, u osnovnim školama održe časovi po rasporedu za sredu, jer u ukupnom zbiru za čitavu školsku godinu ima jedna nastavna sreda manje nego ostalih nastavnih dana u nedelji.
Inače, ovogodišnji školski kalendar više puta je menjan. Odluka da se od ove godine Dan državnosti 15. februara praznuje dva dana za posledicu je već imala produžavanje školske godine za jedan dan, a zima i prinudni raspust, koji su ovaj dva praznična dana spojili s vikendom, produžili su je za još jedan. Dva dana izgubljena u prinudnom raspustu neposredno pred Dan državnosti već su nadoknađena subotama, a časovi izgubljeni u prvoj nedelji prinudnog raspusta nadoknadiće se u skladu s mogućnostima svake škole, usklađivanjem rasporeda časova, preraspodelom časova, povećanjem broja časova u toku nastavnog dana, ali vodeći računa o ravnomernom opterećenju učenika.
D. D.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.