Direktorka bolnice u Sokobanji podmićivala inspektore nakitom i parfemima

Izvor: NaDlanu.com, 09.Nov.2013, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka bolnice u Sokobanji podmićivala inspektore nakitom i parfemima

Specijalna bolnica „Sokobanja“ potrošila je samo u martu prošle godine više od 150.000 dinara za kupovinu nakita, cveća i parfema. Rasipanje državnog novca prema tvrdnjama izvora „Blica“ služilo je za poklone gostima i bitnim ljudima koji su rešavali probleme koje je bolnica imala. Prema jednom od računa, potrošeno je 97.900 dinara za kupovinu srebrnog nakita. Na računu se jasno vidi, da je kupljeno pet srebrnih privezaka i isto toliko prstena, kao i četiri para minđuša, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Blic.

"Direktorka Ljijljana Isaković kupuje poklone za članove Ministarstva zdravlja, kao i za brojne inspektore kako ne bi podnosili prijave za nepravilnosti", otkriva dobro obavešteni izvor „Blica“ .Zvaničan odgovor direktorke Specijalne bolnice Sokobanja, dr Ljiljane Isaković, nismo uspeli da dobijemo jer su nam rekli da je odsutna iz privatnih razloga.Na osnovu službenih putovanja, kako piše u podacima Agencije za borbu protiv korupcije, direktorki bolnice dr Ljiljani Isaković u periodu od septembra 2011. do februara 2012. godine odobrena su 43 putna naloga. Među putovanjima našli su se studijsko putovanje po Italiji, putovanje u Veneciju na Sajam turizma.Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović naredila je da se ispita stručnost rada i spoljašni nadzor u Specijalnoj bolnici iako nije bilo pritužbi pacijenata na rad lekara.Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.