Izvor: TangoSix.rs, 29.Maj.2023, 13:53

Direktorat odobrio Vansiju korišćenje nove umetnute piste od 6. juna

Kompaniji Belgrade Airport, operatoru aerodroma Nikola Tesla za još 20 godina, danas je u prostorijama Direktorata civilnog vazduhoplovstva uručen ažurirani Sertifikat aerodroma, saopštili su iz DCV-a.
Ovom izmenom beogradski aerodrom moći će da koristi svoju novu umetnutu 30L/12R pistu od 6. juna.
Ažurirani sertifikat operatera aerodroma znači da je DCV formalno pregledao i odobrio novu umetnutu pistu i sve ostale infrastrukturne radove koji fizički nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << postojali kada je Vansi dobio prvu verziju svog sertifikata, kako je Tango Six izvestio 2018. godine. Sertifikat operatera je ključna administrativna dozvola putem koje Vansijeva srpska kompanija Belgrade Airport d.o.o. može upravljati putničkim i infrastrukturnim operacijama najvećeg srpskog aerodroma. Sertifikat je formalno prenet 2018. godine sa državnog, akcionarskog, preduzeća Nikola Tesla kojem će biti vraćen jednom kada istekne koncesija.
Kako se navodi u saopštenju sa današnjeg događaja, DCV je u periodu od 29. decembra 2022. godine do 25. maja 2023. godine, sproveo neposrednu proveru aerodroma u obimu koji je neophodan da bi se odlučilo o zahtevu o izmeni sertifikata aerodroma.
Direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov i generalni direktor aerodroma Nikola Tesla Fransoa Berizo / Foto: DCV – Nakon sprovedene provere, Direktorat je utvrdio da su ispunjeni svi uslovi koji su od značaja za početak korišćenja novoizgrađene poletno-sletne staze na aerodromu Nikola Tesla Beograd, nakon čega je izdao rešenje o izmeni Sertifikata aerodroma kojim se dozvoljava korišćenje novoizgrađene poletno-sletne staze na aerodromu Nikola Tesla Beograd.
Ovom prilikom, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov, izjavila je da su aktivnosti povodom izmene Sertifikata aerodroma, uspešno sprovedene zajedničkim angažovanjem i sveobuhvatnim pristupom svih nadležnih organizacija i vazduhoplovnih subjekata, a pre svega Davaoca koncesije, Direktorata, operatera aerodroma, SMATSA i Air Serbia.
AIP je ažuriran sa novim podacima nove piste Izdavanjem rešenja o izmeni sertifikata aerodroma i njegovim stupanjem na snagu dana 6. juna 2023. godine, biće omogućeno korišćenje novoizgrađene poletno-sletne staze čime će biti ispunjen najvažniji uslov za dalje unapređenje vazdušnog saobraćaja, aerodromske infrastrukture na aerodromu kao i povećanje obima saobraćaja uz istovremeno omogućavanje bezbednog, efikasnog i održivog razvoja vazdušnog saobraćaja u našoj zemlji. – stoji u saopštenju.
The post Direktorat odobrio Vansiju korišćenje nove umetnute piste od 6. juna appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" dobio sertifikat za umetnutu stazu

Izvor: B92, 29.Maj.2023

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" dobio je danas sertifikat za umetnutu poletno-sletnu stazu...Naime, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov uručila je danas direktoru beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Fransou Berizu sertifikat za korišćenje umetnute poletno-sletnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.