Izvor: TangoSix.rs, 11.Jul.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor „Nikole Tesle“: Prihod aerodroma je 86 miliona evra

Aerodrom „Nikola Tesla“ ostvaruje prihod od 86 miliona evra, izjavio je v.d. generalnog direktora begradskog aerodroma, Saša Vlaisavljević povodom dobijanja nagrade “Najmenadžer Jugoistočne i Srednje Evrope” koja mu je dodeljena protekle nedelje u Sarajevu.
– Aerodrom Nikola Tesla danas je jedna od najprofitabilnijih kompanija u regionu sa ukupnim prihodima od 86 miliona evra, poslovnim prihodom većim od 66 miliona evra i profitom od preko 26 miliona evra. Dok se većina >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << najvećih aerodroma finansira putem duga, aerodrom „Nikola Tesla“ posluje bez kreditnih zaduženja. Takav princip poslovanja i upravljanja povećava profitabilnost kompanije, tako da je EBITDA margina beogradskog aerodroma na nivou najboljih kompanija u ovom sektoru. Aerodrom ima profitnu marginu od 21 % i ROE od 7 %. Ovo priznanje nam je obaveza da naredne godine budemo još bolji, profitabilniji i uspešniji – izjavio je Vlaisavljević.
Nagradu je u njegovo ime primio izvršni direktor beogradske vazdušne luke, Raša Ristivojević.
Reč je o priznanju koje dodeljuje međunarodni regionalni žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini u organizaciji Direkcije agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope. Priznanje je 7. jula dodeljeno u Sarajevu.
Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera je nezavisni autoritet na području regiona Jugoistočne i Srednje Evrope koji nagradu dodeljuje 34. put. U izbor za priznanje ove godine ušlo je preko 1000 komapnija i pojedinaca, saopštio je aerodrom „Nikola Tesla“.
The post Direktor „Nikole Tesle“: Prihod aerodroma je 86 miliona evra appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.