Izvor: B92, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detektori na fakultetu

Kragujevac -- Pravni fakultet u Kragujevcu nabavio detektore za otkrivanje elektronskih bubica, kaže prodekanka tog fakulteta Dragica Živojinović.

Ona je agenciji Beta rekla da je oprema nabavljena kako bi se sprečile zloupotrebe prilikom polaganja ispita, što će omogućiti veću regularnost polaganja. "Učinili smo sve kako bismo sprečili neregularan rad profesora, a nabavkom opreme onemogućićemo i studente da zloupotrebe ispit", rekla je ona.

Pravni fakultet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kragujevcu nabavio je pet prenosivih detektora signala velikog opsega, frekvencije i različitog dometa. Prilikom registrovanja signala koji emituju bubice uređaji se označavaju zvučnim ili svetlosnim signalom.

Za kupovinu nove opreme Pravni fakultet je izdvojio 70.000 dinara.

Početkom marta ove godine u akcije otkrivanja zloupotreba i korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu uhapšeno je više profesora, studenata i diplomaca zbog sumnje da su primali odnosno davali mito.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.