Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 07:12

Dečak pronađen u autobusu je dobro, nadležnu utvrđuju kako se dete našlo samo u vozilu

Dečak kog je samog u autobusu našao vozač GSP-a u Beogradu je dobro, a okolnosti koje su dovele do toga da se dete nađe samo bez roditeljske pratnje se utvrđuju, kaže za RTS gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.
Veliku pažnju javnosti juče je izazvao dečak od četiri godine kog je samog u autobusu na okretnici kod groblja Lešće pronašao vozač GSP-a.

Vozač je odmah obavestio policiju, koja je pozvala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hitnu pomoć i socijalnu službu. Policija je pronašla roditelje, a njegova majka je prethodno, u vidno alkoholisanom stanju, prijavila da je izgubila dete.
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević potvrdila je da je dete dobro i da se nalazi u bezbednom okruženju.
"Kada se dese ovakve situacije, ono što je najvažnije jeste da su sve službe odmah izašle na teren", istakla je Stanisavljevićeva i zahvalila vozaču autobusa, policiji i Centru za socijalni rad.
Što se tiče dalje procedure, navodi da je najvažnije da Centar za socijalni rad kao organ starateljstva preduzima mere iz svoje nadležnosti.
"Utvrđuje se koje su okolnosti dovele do toga da se dete nađe samo bez roditeljske pratnje. Ono što je najvažnije jeste da li je bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta, u kakvim uslovima dete živi, kakvi su sami kapaciteti roditelja. Centar za socijalni rad će utvrditi sve okolnosti kako bi mogla da se donese odluka koja je najvažnija, a tiče se same dobrobiti deteta", istakla je Stanisavljevićeva.
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu kaže da su "minuti bili u pitanju" i apeluje na sve građane da, kada primete malo dete bez roditeljske pratnje, pozovu policiju ili prijave centru za socijalni rad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otkriveno stanje dečaka pronađenog u GSP-u

Izvor: B92, 29.Jul.2021

Dečak koga je samog u autobusu u sredu pronašao vozač GSP-a u Beogradu je dobro, rekla je jutros gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.