NOVO UPOZORENJE RHMZ NA OBILNE PADAVINE: Evo koji delovi Srbije su na najjačem udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 07:39

NOVO UPOZORENJE RHMZ NA OBILNE PADAVINE: Evo koji delovi Srbije su na najjačem udaru

Upozorenje na obilne padavine koje nas očekuju danas i sutra izdao je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

- Danas, 16. juna, se intenzivne padavine očekuju u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji (20 do 40 milimetara), naročito u prvom delu dana, dok se najviše kiše prognozira za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji (preko 60 milimetara) - saopštio je RHMZ.

Kako navode, sutra, 17.juna, u većini krajeva očekuje se značajno slabljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << padavina, osim na istoku zemlje, gde se očekuje više od 30 milimetara za 24 časa.

Uglavnom suvo vreme zadržaće se na severozapadu Srbije. U Bačkoj će se razvedriti već pre podne, a u ostatku Vojvodine i u zapadnoj Srbiji delimično razvedravanje se očekuje posle podne i uveče.

Vetar slab i umeren, severozapadni, sa temperaturama od 14 do 18 stepeni, u južnoj i centralnoj Srbiji do 26 stepeni na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, vetar slab do umeren, severozapadni, sa temperaturama od 15 do 21 stepen. U subotu u većini krajeva značajno slabljenje padavina, osim na istoku zemlje, gde se očekuje više od 30 mm za 24 sata.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intenzivne padavine danas u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbij

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 16.Jun.2023

BEOGRAD – U Srbiji se danas očekuju intenzivne padavine u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji (20 do 40 mm), naročito u prvom delu dana, dok se najviše kiše prognozira za pogranični deo Borskog okruga ka Rumuniji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U većem delu dana vreme...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Sutra obilna kiša u južnom Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2023

U Srbiji se sutra u prvom delu dana očekuje obilna kiša u južnom Banatu i centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima, gde će pasti od 20 do 40 milimetara za 12 sati, a na području Braničevskog okruga i više, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.