Izvor: RTS, 27.Dec.2021, 14:14

Dan posle sutra, snimak uklanjanje snega i leda sa smrznutih tornjeva A1

A1 Srbija ima svoj tim za održavanje mreže na terenima širom Srbije, zahvaljujući kome se lakše i brže otkrivaju i otklanjaju potencijalne poteškoće koje se javljaju na mreži i time još više unapređuju servisna dostupnost i pouzdanost mreže.
Uklanjanje snega i leda sa smrznutih tornjeva mobilne telefonije na teško dostupnim lokacijama na planinskim vrhovima jedan je od najtežih poslova u održavanju mobilne mreže operativnom i omogućavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << usluge korisnicima A1 Srbija, saopšteno je iz kompanije.

Potrebno je oko 3-4 sata da se završi posao u tim ekstremnim uslovima sa samo ručnim alatima kao što je pijuk, jer hemijska sredstva ne pomažu.
Pristup baznim stanicama ceo posao čini još težim, jer često veći deo puta A1 terenski tim mora da pređe peške, kroz jak sneg i mećavu.
Članovi terenskog tima A1 Srbija, Ivan Jovičić i Sveta Vasković, imali su težak zadatak da na jednom od vrhova planine Deli Jovan u Istočnoj Srbiji, obiju sneg i led i obezbede neometan rad A1 bazne stanice kako bi usluge i servisi bili dostupni korisnicima uprkos ekstremnim vremenskim uslovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.