Izvor: Blic, 26.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dafina operisala nogu, sud odložio saslušanje

Dafina operisala nogu, sud odložio saslušanje

BEOGRAD - Dafina Milanović, vlasnica nekadašnje 'Dafiment banke', juče se nije pojavila na zakazanom ispitivanju u Okružnom sudu, jer je, kako je obavestila sudiju faksom iz Nemačke, imala operaciju noge.

Istražni sudija Branko Todić rekao je za 'Blic' da je ovo prvi put da Milanovićeva moli za odlaganje ispitivanja od kada je poznato na kojoj adresi stanuje. Zbog toga je pristao da joj operaciju uvaži kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opravdanje, a naknadno će zakazati novi datum ispitivanja. Todić je kazao i to da nije raspisao poternicu za Milanovićevom. On je dodao da je i Dafinin advokat Branimir Gugl zatražio odlaganje, jer je zauzet u Vrhovnom sudu gde se odlučuje o žalbi na presudu osuđenima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, gde je i Gugl angažovan kako branilac jednog od aktera.

Dafini Milanović zahtev za sprovođenje istrage stavlja na teret da je zloupotrebila službeni položaj i pribavila sebi 19 miliona maraka. Iz improvizovanog trezora uzimala je novac u različitim valutama, na priznanice, dotacijama za nepostojeće predstavništvo ili poslovnice u Beču. Potom i za opremanje kuće, kupovinu cipela, a novac nikada nije vraćala u banku. Sredinom decembra prošle godine, neposredno pred odlazak u penziju, istražni sudija Dobrivoje Gerasimović je prekinuo postupak pošto Dafina nije bila dostupna našim pravosudnim organima. Tada je za njom bila raspisana poternica. Pre nekoliko meseci predmet je ponovo aktiviran, a Dafina je poslala faks u kojem je tvrdila da će se pojaviti na zakazanom saslušanju u Palati pravde u Beogradu. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.