DO KRAJA GODINE SMANJENJE BROJA NEZAPOSLENIH

Izvor: Kurir, 18.Jul.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO KRAJA GODINE SMANJENJE BROJA NEZAPOSLENIH

BEOGRAD - Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović ocenio je da do kraja 2010. godine očekuje blago poboljšanje stanja na tržištu rada i smanjenje broja nezaposlenih.

"Očekujem su da će kroz sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja, poboljšanje ekonomske situacije i kroz povećanje investicije lagano dolaziti do poboljšanja stanja na tržištu rada do kraja 2010. godine", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da su iako su već >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uočljivi pozitivni makroekonomski pokazatelji, kao što je rast BDP, pomak u oblasti zapošljavanja malo kasni.

"Mi nismo u toj meri osetili problem rasta nezaposlenosti kao druga države, koje su imale jače efekte krize, ali je taj problem bio prisutan i u Srbiji", rekao je Jovanović i dodao da će prvi cilj u narednom periodu će biti kreiranje novih radnih mesta.

Jovanović je naveo da se trenutno na evidenciji NSZ nalazi oko 746.000 nezaposlenih i dodao da je za tri meseca broj nezaposlenih smanjen za 30.000.

Kako je objasnio, ne traže svi sa evidencije posao i anketa o radnoj snazi precizira da je broj onih koji žele da se zaposle 573.000.

Jovanović je rekao da među nezaposlenima oko 30 odsto nema završenu ni srednju školu, a dosta je i mlađih od 30 godina i to oko 200.000, zbog čega je i NSZ pokrenula projekat Prva šansa.

"Od početka godine preko NSZ se zaposlilo oko 80.000 ljudi, zbog sprovođenja aktivnih mera zapošljavanja, posredovanja NSZ i na druge načine", rekao je Jovanović.

On je rekao da je stopa nezaposlenosti u Srbiji, prema anketi o radnoj snazi, 19,2 odsto, dodajući da se Srbija nalazi u nešto boljoj situaciji od Makedonije i Bosne i Hercegovine i malo slabijoj od Hrvatske. Prema rečima Jovanovića, u narednom periodu očekuje se povećanje broja zaposlenih i opadanje stope nezaposlenosti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do kraja godine oporavak tržišta rada

Izvor: S media, 18.Jul.2010

..Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović ocenio je da do kraja 2010. godine očekuje blago poboljšanje stanja na tržištu rada i smanjenje broja nezaposlenih..."Očekujem su da će kroz sprovodjenje mera aktivne politike zapošljavanja, poboljšanje ekonomske situacije...

Nastavak na S media...

Jovanović: Smanjićemo nezaposlenost

Izvor: B92, 19.Jul.2010, 11:30

Beograd -- Direktor NSZ Dejan Jovanović ocenio je da do kraja 2010. očekuje blago poboljšanje stanja na tržištu rada i smanjenje broja nezaposlenih..."Očekujem su da će kroz sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja, poboljšanje ekonomske situacije", rekao je Jovanović...Jovanović je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.