Do kraja godine oporavak tržišta rada

Izvor: S media, 18.Jul.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine oporavak tržišta rada



Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović ocenio je da do kraja 2010. godine očekuje blago poboljšanje stanja na tržištu rada i smanjenje broja nezaposlenih.


"Očekujem su da će kroz sprovodjenje mera aktivne politike zapošljavanja, poboljšanje ekonomske situacije i kroz povećanje investicije lagano dolaziti do poboljšanja stanja na tržištu rada do kraja 2010. godine", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su iako su već uočljivi pozitivni makroekonomski pokazatelji, kao što je rast BDP, pomak u oblasti zapošljavanja malo kasni.

"Mi nismo u toj meri osetili problem rasta nezaposlenosti kao druga države, koje su imale jače efekte krize, ali je taj problem bio prisutan i u Srbiji", rekao je Jovanović i dodao da će prvi cilj u narednom periodu će biti kreiranje novih radnih mesta.

Jovanović je naveo da se trenutno na evidenciji NSZ nalazi oko 746.000 nezaposlenih i dodao da je za tri meseca broj nezaposlenih smanjen za 30.000.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Dinkić: Novim investicijama protiv nezaposlenosti

U Crnoj Gori 31.218 nezaposlenih

Od krize puca plata

Uz pomoć grada posao za 20 pripravnika

Cvetković: Još smo taoci deficita

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.