DIREKTOR INSTITUTA DEDINJE ZA PINK.RS: Bolesti srca su UBICA BROJ JEDAN! Kao ratni vihor odnose živote, PREVENCIJA JE KLJUČNA!

Izvor: RTV Pink, 29.Sep.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIREKTOR INSTITUTA 'DEDINJE' ZA PINK.RS: Bolesti srca su UBICA BROJ JEDAN! Kao ratni vihor odnose živote, PREVENCIJA JE KLJUČNA!

U svetu se, kao i u Srbiji, danas obeležava Svetski dan srca, koji je ustanovljen sa ciljem da informiše ljude da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti. Svake godine u svetu 17,9 miliona ljudi umre kao posledica bolesti srca i krvnih sudova, a procenjuje se da će do 2030. godine taj broj porasti na 23 miliona. Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje” ističe za Pink.rs da je prevencija kod ovih oboljenja ključna, pa joj se stoga treba posvetiti pažnja.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.