Čačanski autoprevoznik uveo muške i ženske karte

Izvor: Glas javnosti, 28.Feb.2011, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanski autoprevoznik uveo "muške" i "ženske" karte

ČAČAK - U čačanskom "Autoprevozu" tvrde da je odskorašnje izdavanje novih, celodnevnih i vikend karata, kao "muških" "ženskih", koje su obeležene različitim bojama, deo jedinstvenog pilot projekta u Srbiji.

"Ženske" karte su crvene i ljubičaste, a muške plave i žute.

Generalni direktor "Autoprevoza" Andrija Stanić izjavio je da nije u pitanju nikakva diskriminacija, već da ove magnetne kartice, nabavljene van autobusa, predstavljaju novost zato što su trajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i omogućavaju potpunu evidenciju prevoza putnika.

Dnevne vozne karte važe čitavog dana, a vikend karte subotom i nedeljom.

Za razliku od dnevnih, ove druge ne poništavaju se po ulasku u vozilo, već na njima vozač samo ubeležava datum korišćenja.

"Cena karte je ista, samo su njihove boje različite i primerene polovima. Na taj načim smo hteli da ovako nabavljene karte personalizujemo, kako ne bi moglo da ih koristi više osoba, odnosno muž i žena", kazao je Stanić.

Dnevne karte, u zavisnosti od zone, koštaju 70 i 80 dinara, a vikend 90 i 100 dinara.

Njihovom kupovinom na Autobuskoj stanici i većem broju kioska trebalo bi Čačanima da donese uštede na kućnom budžetu.

Obične karte, koje važe samo za jednu vožnju, staju 35 i 43 dinara.

U "Autoprevozu" sada razmatraju mogućnost uvođenja i "junior" karata kako bi, na primer, bilo onemogućeno da istu kartu koriste majka i ćerka.

Nedavno su, pored povratnih karata na prigradskim linijama, uvedene i mesečne megnetske karte koje imaju sistem dopunjavanja kao mobilni telefoni. Novina su i godišnje karte za starije od 65 godina.

"Sve ovo treba da omogući kvlitetnije usluge i efikasnije poslovanje.Već smo znatno modernizovali vozni park i unapredili organizaciju rada, a u pripremi su i novi poduhvati na tom planu. Uskoro ćemo iz jedne prostorije moći da pratimo svako vozilo", najavio je Stanić.

Za nove investicije većinski vlasnik, koji insistira na evropskim standardima, već je izdvojio više od 500.000 evra, dodao je direktor Stanić.

Čačanski "Autoprevoz" privatizovan je 8.marta 2007.godine, kada je većinski vlasnik postala kompanija "Kavim"iz Tel Aviva. Posle nekoliko "krugova" socijalnog programa, u preduzeću je ostalo 285 radnika, od kojih su 180 vozači.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.