Burže 2015: Spor prvi dan, jedva 5 milijardi u ukupnim narudžbinama

Izvor: TangoSix.rs, 16.Jun.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burže 2015: Spor prvi dan, jedva 5 milijardi u ukupnim narudžbinama

Ako je suditi po objedinjenoj šoping listi prvog dana ovogodišnjeg Buržea (gledano po proizvođačima) prošlogodišnji Farnboro bio je dramatično uspešniji svog prvog dana.
Qatar Airways je naručio 10 aviona 777-8X i četiri 777 Freightera za 4,8 milijardi dolara (prema zvaničnom cenovniku, uz sigurne popuste). Qatar na Boeingovom spisku već ima naručenih 50 777-9X.
Garuda Indonesia nova je Airbusova A350 XWB mušterija potpisivanjem pisma o namerama (letter of intent) >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za 30 primeraka ove letelice uz, takođe namere, za 30 Boeinga 787-9 i do 30 737 MAX 8 verzije.
Prva mušterija C Serije, Swiss, koji je naručio 30 CS100 zamenio je 10 primeraka za dužu verziju – CS300 i moguće je da će sve narudžbine konvertovati u tu verziju.
Sve narudžbine prvog danaOd drugih bitnih vesti, Airbus je potvrdio da će novi motori za A380 (A380NEO) biti pre pitanja „kada“ nego „ako“. Pritisak Emirata za za opremanje novonaručenih A380 efikasnijim motorima može i rezultirati NEO verzijom. Mada, jučerašnja najkonkretnija vest bila je da Airbus ozbiljno planira „neznatno produženje“ trupa što će, moguće je, biti uključeno u NEO verziju. Ukoliko projekat bude zvanično lansiran sasvim sigurno očekujte zvaničnu objavu u dvorištu Emirata – na ovogodišnjem Dubai Airshow-u.
U drugim segmentima, na žalost, nema većih dešavanja, posebno u vojnom delu. Dramatično odsustvo pojedinih proizvođača i konglomerata se oseća. Eurofighter i SAAB-ov Gripen nisu na Buržeu, BAE Systems je takođe odsutan, što je total ukupno izloženih letelica smanjilo na stotinu u poređenju sa 160 2013. godine.
Letački program za danasDanas nastavljamo sa snimanjem dužih reportaža o najzanimljivijim letelicama i programima. Redovno ćemo, na našoj Facebook stranici, objavljivati fotografije sa statike po danima.
Tango Six će uz pomoć kompanije Sky Partner i podršku Schneider Electric izveštavati svaki dan sa najvećeg svetskog vazduhoplovnog sajma. Za grupisane postove sa Buržea kliknite baner:

The post Burže 2015: Spor prvi dan, jedva 5 milijardi u ukupnim narudžbinama appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.