Brnabić: Do kraja godine  vrtići u 15 lokalnih samouprava

Izvor: RTS, 12.Feb.2020, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Do kraja godine vrtići u 15 lokalnih samouprava

Plan „Srbija 2020-2025” predviđa da bude uloženo 60 miliona evra u vrtiće, a do kraja ove godine biće izgrađeni vrtići u 15 lokalnih samouprava za više 2.200 dece, najavila je premijerka Ana Brnabić, tokom posete Laćarku, u Opštini Sremska Mitrovica.
Tamo je u toku izgradnja novog vrtića i rekonstrukcija starog objekta, a rok za završetak izgradnje novog vrtića je novembar ove godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Očekivano je, kako je rečeno, da radovi budu gotovi i pre roka. Kada vrtić bude izgrađen, neće više biti liste čekanja.
"Vi u Sremskoj Mitrovici imate snažnu lokalnu samoupravu, koja je pokazala kako brzo može da se radi i da se razvija opština. Mitrovica ima stabilnu lokalnu samoupravu, dobar budžet, sredstava za kapitalne investicije i nezaposlenost ispod pet odsto. Pre deset godina stopa nezaposlenosti u Sremskoj Mitrovici iznosila je 38 odsto", rekla je Brnabićeva.
Ona kaže da je prioritet Vlade Srbije obrazovanje u predškolsko obrazovanje, te je u tom smislu najavila niz mera koje se odnose na predškolske ustanove.
"Mi smo kao Vlada Komisiji dali saglasnost za zapošljavanje 2.000 ljudi samo u predškolskim ustanovama. Cilj nam je i da se maksimalan broj zaposlenih poveća. Ministru prosvete sam dala jasan zadatak da svi ljudi, zaposleni u prosveti, u bilo kojoj oblasti obrazovanja, koji godinama imaju ugovore na određeno, da se zapošljavaju na neodređeno", rekla je Brnabićeva.
Podseća da je prethodnih godina cilj Vlade bio da budu povećane plate u predškolskim ustanovama.
"Mi smo prošle godine prvi put iz budžeta Srbije prebacili novac nekim lokalnim samoupravama kako bi mogli zaposlenima da povećaju plate. Sremska Mitrovica je, recimo, to sama mogla da isprati, bez finansijske podrške Vlade", rekla je premijerka.
Ona je pre vrtića u Laćarku, zajedno sa ministrom poljoprivrede, inače bivšim gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimovićem posetila fabriku "Metalfer", najveću fabriku za proizvodnju armature na Balkanu.
Premijerka je posetila novi pogon ove fabrike na 20.000 kvadrata, čija izgradnja je u toku, vredan 60 miliona evra.
U fabrici trenutno radi oko 500 radnika, a biće zaposleno još oko 150.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Do kraja februara Strategija za razvoj vinarstva do 2030.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2020, 10:43

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je danas ocenjivanju srpskih vina u okviru manifestacije "Sveti Trifun na Savskom Vencu", koji je prvi put organizovao Savez vinara i vinogradara Srbije i najavila da će do kraja meseca biti usvojena Stetegija za razvoj vinarstva i vinogradarstva od 2020. do 2030....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.