Boingova procena potrebe za pilotima i mehaničarima: Do 2042. godine trebaće ih – baš baš baš mnogo

Izvor: TangoSix.rs, 03.Avg.2023, 12:13

Boingova procena potrebe za pilotima i mehaničarima: Do 2042. godine trebaće ih – baš baš baš mnogo

Američki proizvođač aviona Boing objavio je svoju tradicionalnu prognozu potrebe za pilotima i mehaničarima u dugoročnom periodu. Navodi se da će globalna flota putničkih aviona do 2042. godine biti duplirana i da posledično industriji trebati oko 2,3 miliona novih zaposlenih.
Projekcije se slažu sa sličnom, takođe tradicionalnom, studijom koju je objavila kompanija CAE. Boingove projekcije obuhvataju potrebu za osobljem na letelicama sa više od 20 mesta, ne uključuju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << poslovnu avijaciju i operatere helikoptera.
Boing tvrdi da će komercijalni poslovni entiteti koji se bave avio-sabraćajem, na globalnom nivou, do 2042. godine trebati oko 649.000 novih pilota, 690.000 novih mehaničara i 938.000 novog kabinskog osoblja.
Civilna avio-industrija / Grafika: Boing Kina, Evroazija i Severna Amerika apsorbovaće više od pola ovih projekcija dok će najbrže rastući regioni biti Afrika i Azija. Boing prošle godine nije obuhvatio Rusiju u ovoj analizi ali ju je za ovo izdanje vratio sa 3% učešća u navedenim projekcijama.
Studija, kao i ostatak industrije, tvrdi da će potpuno dostizanje nivoa komercijalnog avio-saobraćaja iz 2019. godine (kada su međunarodni letovi u pitanju) nastupiti sledeće godine.
Procenjuje se da trenutno globalno ima oko 333.000 pilota sa komercijalnim dozvolama (oko 103.000 u SAD). Nakon kratkotrajnog udara Korone (posmatrano od početka ere mlazne avijacije) broj putničkih aviona na nebu u svakom trenutku vraća se na staru vrednost: dupliraće se na svakih 10 godina kao što je to bio slučaj od 50-tih.
Brojke potrebnog osoblja po regionima / Izvor: BoingThe post Boingova procena potrebe za pilotima i mehaničarima: Do 2042. godine trebaće ih – baš baš baš mnogo appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.