Bogat program u Ulici otvorenog srca

Izvor: RTS, 01.Jan.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat program u Ulici otvorenog srca

U Svetogorskoj ulici, od Takovske do Makedonske ulice, i ovog 1. januara održava se tradicionalna Ulica otvorenog srca u okviru koje posetioce uveseljavaju raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci.
Manifestaciju je u podne otvorio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, čime je Svetogorska ulica i ovog 1. januara postala Ulica otvorenog srca, i ovog puta humanitarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karaktera, posvećena projektu "Doktori klovnovi".

Radojičić je rekao da je svakog 1. januara Ulica otvorenog srca simbol porodice, ali i ljubavi, tolerancije i tradicije.
Gradonačelnik je rekao da je glavni grad Srbije po ovoj manifestaciji specifičan i da je Ulica otvorenog srca prvo što najmlađi sugrađani vide u Novoj godini.
"Ovo je 50. godina zaredom da se ova manifestacija održava, a i ove godine je humanitaronog karaktera i u znaku humanosti i solidarnosti, jer i kupovinom nosića za klovnove pomažemo bolesnoj deci u bolnicama i olakšavamo njihovo lečenje", rekao je Radojičić.
Svim Beograđanim poželeo je srećnu i uspešnu Novu 2019. godinu.
Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi će moći da postanu deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vreća osmeh na lice, rečeno je na otvaranju manifestacije isped pozorišta "Atelje 212".
Muzičko-zabavni program organizovan je ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari grad i u Skadarliji.
Kod Doma Narodne skupštine u 14.00 sati održaće se koncert klasične muzike Aleksandra Sedlara.  
Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beograd jedini grad u svetu koji ima ovakvu manifestaciju koja se tradicionalno održava od 1969. godine i da je posvećena porodici i deci. 
Organizatori ove manifestacije su – Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.
Pored centralne manifestacije koja se održava u Svetogorskoj, još osam gradskih opština organizuje svoje ulice otvorenog srca.
Ulica otvorenog srca prvi put ove godine održava se i u Nišu.
Ulica otvorenog srca nastala je daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu.
Danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na manifestaciji Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj ulici veliki broj građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2019

Tradicionalna novogodišnja manifestacija "Ulica otvorenog srca", svečano je otvorena danas u podne u Svetogorskoj ulici pod sloganom "Moj Beograd srce ima", a Beograđane i njihove goste zabavljaju muzičari, ulični animatori, žongleri i glumci...Okupljene je pozdravio gradonačelnik Beograda Zoran...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Ulica otvorenog srca" pun pogodak, sledeće godine "izbacuje" koncert i postaje centralna novogodišnja manifestacija

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Jan.2019

Prva beba u Nišu, mali Nikola rodio se jutros oko 5 sati, više od 4 hiljade ljudi na dočeku u Nišu, mirno protekla novogodišnja noć, samo su neke od prvih vesti, koje smo saznali danas od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i direktora Turističke organizacije Uroša Parlića, prilkom obilaska...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.