Bez dogovora sindikata i predstavnika Vlade

Izvor: S media, 30.Okt.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora sindikata i predstavnika Vlade

Drugi dan pregovora predstavnika pet sindikata i Vlade Srbije o Predlogu izmena i dopuna Zakona o penzijsko invalidskom osiguranja završen je bez dogovora, saopštio je lider Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

Orbović je, nakon gotovo dvoipočasovnih pregovora devetočlanog pregovaračkog tima sindikata sa ministrom trgovine i usluga Slobodanom Milosavljevićem u Vladi Srbije, rekao da su, za razliku od jučerašnjih pregovora, svi zahtevi sindikata vraćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na početak.

"To je za nas neprihvatljivo i mi ćemo nastaviti sa radnije najavljenim aktivnostima sindikata - prikupljanjem potpisa za smenu Vlade Srbije, počev od utorka u 12 sati, štrajkovima po granskim sindikatima i velikim protestom u Beogradu na dan kada taj zakon bude usvajan u Narodnoj Skupštsini", rekao je Orbović novinarima ispred Vlade Srbije.

Oduvaćemo Vladu zbog zakona o penzijama!

On je rekao da je saglasnost jedino postignuta oko zbrinjavanja tehnoloških viškova što, kako je rekao, nije bio ključni zahtev sindikata.

Orbović i predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranak Savić nisu isključili mogućnost da će pregovori biti nastavljeni u ponedeljak, ali, kažu, za to ima sve manje optimizma.

"Sve ovo je samo bila kupovina vremena kako bi Predlog izmena i dopuna bio vraćen u parlament bez dogovora sa sindikatima", kazao je Orbović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.