Bez dogovora sindikata i predstavnika Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora sindikata i predstavnika Vlade

BEOGRAD -

Drugi dan pregovora predstavnika pet sindikata i Vlade Srbije o Predlogu izmena i dopuna Zakona o penzijsko invalidskom osiguranja završen je bez dogovora, saopštio je lider Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović.

Orbović je, nakon gotovo dvoipočasovnih pregovora devetočlanog pregovaračkog tima sindikata sa ministrom trgovine i usluga Slobodanom Milosavljevićem u Vladi Srbije, rekao da su, za razliku od jučerašnjih pregovora, svi zahtevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sindikata vraćeni na početak.

"To je za nas neprihvatljivo i mi ćemo nastaviti sa ranije najavljenim aktivnostima sindikata - prikupljanjem potpisa za smenu Vlade Srbije, počev od utorka u 12 sati, štrajkovima po granskim sindikatima i velikim protestom u Beogradu na dan kada taj zakon bude usvajan u Narodnoj Skupštini", rekao je Orbović novinarima ispred Vlade Srbije.

On je rekao da je saglasnost jedino postignuta oko zbrinjavanja tehnoloških viškova što, kako je rekao, nije bio ključni zahtev sindikata.

Orbović i predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranak Savić nisu isključili mogućnost da će pregovori biti nastavljeni u ponedeljak, ali, kažu, za to ima sve manje optimizma.

"Sve ovo je samo bila kupovina vremena kako bi Predlog izmena i dopuna bio vraćen u parlament bez dogovora sa sindikatima", kazao je Orbović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora sindikata i predstavnika Vlade

Izvor: S media, 30.Okt.2010

Drugi dan pregovora predstavnika pet sindikata i Vlade Srbije o Predlogu izmena i dopuna Zakona o penzijsko invalidskom osiguranja završen je bez dogovora, saopštio je lider Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović...Orbović je, nakon gotovo dvoipočasovnih pregovora devetočlanog pregovaračkog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.