Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

Izvor: RTS, 08.Dec.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

U Beogradu, Novom Sadu i Nišu obavljani su besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. Na preglede mogli da dođu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.
U niškoj vojnoj bolnici pregledi su počeli u 8 časova, a gužve nema jer se dolazi u zakazanom terminu.

Upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik Jovica Stanojković kaže da građani Niša mogu obaviti preventivne preglede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kabinetima za plućne bolesti, gastroenterologiju, kardiologiju, u kabinetu za bolesti uha, grla i nosa, za očne bolesti i za neurologiju.
"Osim toga, po indikaciji naših lekara specijalista, građanima se pružaju i neke dijagnostičke uluge, pre svega osnovne laboratorijske analize, radiološke analize...", navodi dr Stanojković.
U Nišu je zakazano više od 150 pregleda, a kako kaže dr Stanojković, pregledi će se nastaviti tokom nedelje i za one građane koji su došli danas a nisu imali zakazano.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je posetio Vojnomedicinski centar Karaburma u Beogradu, izjavio je da je u akciji besplatnih pregleda koja se sprovodi u okviru vojnog zdravstva pregledano više od 5.000 pacijenata.
"Vojska Srbije je uvek tu da pomogne svojim sugrađanima i ne pravi razliku između njenih pripadnika i civila. Svaki građanin Srbije zaslužuje najbolju moguću negu i Vojska je tu da mu pomogne i da mu tu negu da", rekao je Vulin.
Navodi da je u toku ove godine obavljeno oko 600.000 pregleda pacijenata bez obzira na to da li su vojni ili civilni, kao i 3,9 miliona različitih procedura i medicinskih zahvata.
"Svako ulaganje u Vojsku Srbije ulaganje je u kvalitet života svakog građanina Srbije i koliko god da nam je vojska organizovanija, snažnija, opremljenija, toliko će život u Srbiji biti i bezbedniji, ali i bolji", istakao je ministar odbrane.
Upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd, pukovnik Slavoljub Staletović naglasio je da se akcija organizuje već godinu dana, ali da su počeci bili teški i problematični.
"Međutim, evo za godinu dana se pokazalo da je taj potez bio izvanredan, da smo pružili mnogo koristi građanima i promovisali vojno zdravstvo. Izuzetno smo ponosni, jer smo uspeli da pokažemo da dobro radimo i da pomažemo građanima", rekao je pukovnik Staletović. 
Preventivni pregledi obavljani su do 14 časova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018

U Beogradu, Novom Sadu i Nišu danas se obavljaju besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama...RTS navodi da su u niškoj vojnoj bolnici pregledi počeli u 8 časova, a gužve nema, jer se dolazi u zakazanom terminu...Upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik Jovica Stanojković kaže...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.