Beograđanima još 10 novih autobusa

Izvor: RTS, 06.Okt.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanima još 10 novih autobusa

Od sledeće nedelje Beograđani će na raspolaganju imati deset novih gradskih autobusa na linijama 27E, 89, 53, 302 i 531, a njihovoj primopredaji GSP-u prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Do kraja oktobra, a najdalje početka novembra, GSP će dobiti još deset novih "Ikarbusovih" autobusa, a početkom 2017. još deset, rekao je Mali u obraćanju novinarima.

Gradonačelnik je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podsetio da je 30 autobusa u proteklom periodu već stiglo u vozni park GSP-a, a pet električnih autobusa već saobraća.
Svi autobusi imaju, dodaje Mali, besplatan internet, klima uređaje i brojače putnika.
"Kao što vidite, mi ne kupujemo autobuse iz inostranstva, kupujemo ih od domaće fabrike iz Zemuna koja zapošljava naše radnike i mislim da je to važna i velika stvar", rekao je Mali.
Direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić naveo je da su u pitanju potpuno nova i niskopodna vozila, a sve u cilju udobnosti putnika.
Time što su se gradske vlasti odlučile upravo za Ikarbusova vozila, dodao je Vićentić, ne pomažu samo "Ikabusu" već i brojnim domaćim dobavljačima koji rade za tu firmu.
Nabavka novih vozila je jedini put ka ozdravljenju GSP-a ukazao je direktor GSP-a Željko Milković i dodao da se kvalitet prevoza poboljšava, a potrošnja goriva smanjuje.
GSP ponovo apeluje na građane, poručio je Milković, da kupuju karte jer je to, kako kaže, jedini način da se obezbede nova vozila i zdrav gradski prevoz.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stiglo deset novih autobusa za GSP Beograd

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2016

GSP ”Beograd” nabavio je deset novih niskopodnih autobusa od “Ikarbusa”, koji će od naredne sedmice prevoziti Beograđane...Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je prisustvovao primopredaji autobusa, najavio je da se isporuka još deset novih vozila za GSP očekuje do kraja oktobra, a...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.