Batut: Naredne nedelje moguć porast broja obolelih od gripa

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: Naredne nedelje moguć porast broja obolelih od gripa

Od početka sezone gripa do danas laboratorijski su potvrđena 202 slučaja u 19 okruga, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Batut je naveo da se registruje srednji intenzitet aktivnosti virusa i da je to "potpuno očekivano za ovaj period godine", ali da se u narednim nedeljama očekuje veća registracija obolelih.

"S obzirom na to da će sezona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gripa trajati do kraja marta, početka aprila, podsećamo na značaj opštih mera prevencije kakve su izbegavanje posete bolnicama, jačanje imuniteta i u slučaju pojave simptoma bolesti konsultacija sa lekarom", navedeno je u saopštenju.

Batut podseća da da u prošloj sezoni gripa 2013/2014, nije zabeležen epidemijski period u zemlji, "što govori u prilog tome da je i registrovan manji broj teških formi bolesti".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Ne znamo dovoljno o hepatitisu"

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 01:30

U Srbiji ne postoje precizni podaci o broju obolelih od hepatitisa B ili C, niti postoji dovoljno razvijena svest građana o prevenciji,..To je ocenjeno na skupu u Institutu za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut"...Da bi se radilo na rešavanju tog problema, kako je rečeno, sledeće nedelje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.