Australija: Antiislamski i antirasistički protesti

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija: Antiislamski i antirasistički protesti

19.07.2015. -

Antiislamski i antirasistički protesti u Australiji sa stotinama učesnika, održavaju se širom Australije a posle nasilnih sukoba juče u Melburnu, policija je pojačala prisustvo u gradovima, kako bi dve strane držala razdvojene.

Oko 100 antiislamskih demonstranata nosilo je danas nacionalne zastave i skandiralo na mitiningu u Sidneju „Reci ne šerijatskom“ i „Imigracija je slon u sobi“.

Oni su se sreli sa oko 250 kontrademonstranata koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << su nosili transparente „Ne rasizmu, ne islamofobiji“. Interventne jedinice policije nastojale su da razdvoje suparničke grupe u centralnom delu grada.

Policijski portparol je rekao da je u sidnejskim demonstracijama uhapšeno pet osoba i da se očekuje da budu optužene. Tu je bilo nekih manjih tuča, ali ni blizu nasilju koje je viđeno u subotu u Melburnu, gde je policija morala da koristi biber sprej da pokori demonstrante.

Mada je mali broj ljudi izazivao incidente, većina učesnika je sarađivala sa policijom, što je omogućilo mirne demonstracije, navela je policija, prenosi AFP.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.