Arhiepiskop crnogrski Mihailo: Paradoks da SPC kod ima više prava od CPC

Izvor: NaDlanu.com, 26.Feb.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhiepiskop crnogrski Mihailo: Paradoks da SPC kod ima više prava od CPC

Poglavar kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Arhiepiskop Mihailo, kazao je danas da je paradoksalno to što Srpska pravoslavna crkva (SPC), ima, kako je naveo, više prava u Crnoj Gori od te verske zajednice.

Paradoks nad paradoksima je da SPC kao filijala ima više prava od domicilne CPC , rekao je Mihailo.On je, u izjavi za medije, naveo da nekakonska CPC očekuje formiranje nadležne komisije za rešavanje crkvenog i pitanja crkvene imovine.Komentarišući navode >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koordinatora Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića da nikakva komunikacija se nepriznatom CPC nije moguća, Mihailo je kazao da sveštenik SPC nema legitimitet.Da bi se sa njima kao pregovaračkom stranom moglo uopšte komunicirati na legalan i legitiman način uslov je da ona odredi svoj pravi naziv SPC, a ne da se stideći se njega krije i prikriva pod lažnim imenom - Pravoslavna crkva, a zatim Mitropolija crnogorsko-primorska, što nema nikakvo drugo značenje sem da figuriše kao filijala Srpske crkve u Crnoj Gori , naveo je poglavar nekakonske CPC.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Preuzeti ključevi novog hrama

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2013, 13:02

Minulog vikenda je izvršena simbolična predaja ključeva novog pravoslavnog hrama na Galusu u Frankfurtu...Posle poslednjeg bogosluženja Evangelističke crkvene zajednice, predstavnik crkvenog predsedništva Tomas Miler simbolično je predao ključ protonamesniku Srpske pravoslavne crkve Simonu Turkiću...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.