Antić: Bez struje oko 1.500 potrošača u okolini Knjaževca, stanje se popravlja

Izvor: Blic, 07.Jan.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Bez struje oko 1.500 potrošača u okolini Knjaževca, stanje se popravlja

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je večeras da trenutno oko 1.500 potrošača u knjaževačkoj opštini još uvek nema električnu energiju, ali da se stvari popravljaju iz minuta u minut.

''U ovom trenutku oko 1.500 potrošača još uvek nema električnu enegiju, ali do kraja dana, odnosno, u večernjim satima taj broj će pasti ispod hiljadu'', rekao je Antić Tanjugu dodajući da je 16 ekipa sa više od 50 montera i dalje na terenu.

On je naveo i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ima jasno definisan plan za ujutru kada će se pridružiti i dodatne ekipe iz Beograda, Kragujevca, Jagodine i Kruševca.

''Apsolutno sam uveren da će u toku sutrašnjeg dana i najudaljenija sela, a podsećam da je Knjazevac jedna od, po površini, najvećih opština u Srbiji sa više od 1.000 kilometara raznih elektroenergetskih mreža, dobiti struju'', reka je Antić.

On je naveo i da je prvobitno bilo u planu da sutra, ukoliko se ne bude rešio problem u svim selima, za one gde to bude problematično obezbede agregati.

Međutim, kako kaže, sa stanovišta poslednjih procena veruje da će za sve biti obezbeđena električna energija.

''Značajno je da sam grad nema problema sa električnom energijom i da su najveća sela u knjaževačkoj opštini rešena. Sela koja sad rešavamo su brdsko - planinska sa malim brojem domaćinstava i stanovnika'', rekao je Antić.

On je istakao da se ti ljudi greju pomoću peći, na drva, da Štab za vanredne situacije ima komunikaciju sa njima i da nema nekih većih problema.

''Duboko verujem da u ovoj koordinaciji lokalne samouprave, Sektor za vanredne situacije, Elektroprivrede Srbije dosta dobro rešavamo sve probleme na terenu'', zaključio je Antić.

Nekoliko hiljada seoskih domaćinstava u okolini Knjažževca ostalo je bez struje zbog kvarova koje je prouzrokovala ledena kiša koja je padala tokom čitave noći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno u Knjaževcu, oko 1.500 potrošača bez struje, situacija se popravlja

Izvor: RTS, 07.Jan.2016

Zbog ledene kiše koja je padala celu noć više sela u okolini Knjaževca je bez struje. U toku dana oko 6.000 domaćinstava bilo je bez struje ali je 26 sela priključeno na mrežu, tako da je trenutno oko 1.5000 potrošača bez napajanja. Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da se situacija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.