Izvor: B92, 05.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD pomogla Vlasotincu

Beograd -- Ambasada SAD u Beogradu opštini Vlasotince, pogođenoj nedavnim poplavama, uputila pomoć u vrednosti od 55.000 dolara.

U saopštenju ambasade se navodi da je obezbeđeno 6.250 kilograma deterdženta, 3.400 kilograma sredstava za dezinfekciju, 500 pakovanja sredstva za dezinfekciju ruku, 12 pumpi za blato, 60 pumpi za raspršivanje sredstva za dezinfekciju, kao i pelene, ćebad i gumene rukavice.

Američka ambasada zahvalila je Crvenom krstu i Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane na pomoći prilikom isporuke i raspodele humanitarne pomoći.

"U opštini Vlasotince je zbog skorašnjih poplava bilo evakuisano skoro 200 ljudi, a više od 1.000 porodica je bilo ugroženo", navodi se u saopštenju.

Američka ambasada je pomoć pružila preko programa Američke agencije za međunarodni razvoj i Ministarstva odbrane SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.