Aleksej Drugi i Manter se mole za zdravlje patrijarha

Izvor: Politika, 28.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksej Drugi i Manter se mole za zdravlje patrijarha

Za danas je planiran konzilijum lekara koji će preporučiti dalje lečenje patrijarha Pavla koji se od 10. decembra nalazi na VMA. Zdravstveno stanje Njegove svetosti je bez bitnijih promena u odnosu na prethodni dan, javila je juče informativna služba Svetog arhijerejskog sinoda.

Poglavar SPC je svestan i normalno komunicira. Krvni pritisak i telesna temperatura su u normalnim granicama. Kako kažu lekari, patrijarh unosi u organizam hranu i vodu. Srpskom patrijarhu pisma su uputili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << moskovski patrijarh Aleksej Drugi i ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter u kojima poručuju da se mole za zdravlje poglavara SPC. Kako javlja Fonet, patrijarh moskovski i sve Rusije Aleksej Drugi juče je uputio poslanicu patrijarhu srpskom Pavlu povodom njegovog lečenja. "S dubokim saosećanjem primili smo vest o Vašem lečenju. Pojačano se molimo za zdravlje Vaše svetosti", kaže se u poslanici poglavara Ruske crkve poglavaru Srpske crkve.

Ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter uputio je takođe pismo Njegovoj svetosti, u kojem izražava svoje najbolje želje za zdravlje patrijarha srpskog.

"Vaš život predstavlja zadivljujući primer dobrog pastira koji istinski brine o svojoj pastvi. Upravo zato sam tokom nedavnog susreta sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem zamolio da Vam prenese moje iskrene pozdrave i moje poštovanje za Vašu duboku posvećenost dobrobiti srpskog naroda. Moja je molitva da Vaše zdravlje bude sve bolje", kaže se u pismu američkog ambasadora.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.