ALARMANTNO: Zaraženi komarci u deset opština u Srbiji!

Izvor: BKTV News, 03.Okt.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO: Zaraženi komarci u deset opština u Srbiji!

Mišo Kolarević, direktor Veterinarskog instituta u Kraljevu, potvrdio je Tanjugu da je u Kraljevu pronađen komarac zaražen virusom zapadnog Nila.

Kolarević je rekao da su u još devet mesta i gradova u Vojvodini, pronađeni zaraženi komarci.
“U pitanju je nacionalni monitoring koji sprovodi naš institut na divljim pticima, domaćoj živini, konjima i komarcima. Uzorke dobijamo iz cele Srbije, a kod deset komaraca smo pronašli prisustvo virusa zapadnog Nila“, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao je Kolarević.
On je dodao da su pojedini delovi Kraljeva još u martu locirani zbog sumnje da postoji virus što se ispostavilo kao tačno.
Prema njegovom mišljenu, majske poplave u Kraljevu najviše su uticale da se virus pojavi. Kolarević kaže da je realno očekivati da će do kraja oktobra biti manje komaraca, i da će se srazmerno s tim smanjiti i mogućnost zaraze.
“Njihova populacija može da se poveća samo u slučaju da temperature budu iznad 30 stepeni”, reko je direktor Veterinarskog institute iz Kraljeva za Tanjug.
Izvor: tanjug.rs

The post ALARMANTNO: Zaraženi komarci u deset opština u Srbiji! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.