700.000 dolara za obnovu bolnice Dragiša Mišović

Izvor: S media, 14.Jul.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

700.000 dolara za obnovu bolnice "Dragiša Mišović"



Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik uručila je bolnici "Dr Dragiša Mišović" aparat za merenje srčanog ritma - kardio monitor i poručila da će SAD u rekonstrukciju te bolnice investirati više od 700.000 dolara.


"Planiranim donacijama dajemo podršku ne samo lekarima i pacijentima bolnice 'Dr Dragiša Mišović', već celom sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji, čiji smo i mi korisnici", rekla je Meri Vorlik i dodala da je pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bolnicama ili školama najbolji način da se uzvrati zajednici u kojoj se živi.

U toku posete, Vorlik je sa direktorom bolnice Radisavom Šćepanovićem obišla zgradu koja je oštećena u požaru, oktobra prošle godine.

Prema Šćepanovićevim rečima, rekonstrukcija glavne bolničke zgrade je počela, ali se veliko angažovanje ekipa na obnovi očekuje u septembru.

"Uradili smo projekte za sve gradjevinske radove koji su potrebni za rekonstrukciju bolnice, a ova donacija SAD svakako će nam mnogo pomoći u njihovoj realizaciji", dodao je Šćepanović.

U požaru, koji je izbio 24. oktobra prošle godine, potpuno je uništen poslednji sprat zgrade bolnice "Dr Dragiša Mišović" i tada je bolnica ostala bez krova, a glavna zgrada postala neupotrebljiva zbog prodiranja vode u nekoliko odeljenja.

U objektu koji je zahvaćen požarom nalazila su se odeljenja intenzivne nege, operacione sale, sterilizacija kao i koronarna jedinica, a posle požara u funkciji je ostala polovina ukupnih kapaciteta kliničko bolničkog centra.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Srbija bliža EU nego ikad

Partnerstvo sa Srbijom ključno u regionu

Status Kosova završena priča

MERI VORLIK: Ne lobiramo protiv Srbije zbog Kosova

Nova ambasada simbol partnerstva SAD i Srbije

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Za obnovu bolnice dali 700.000 dolara

Izvor: Blic, 15.Jul.2010, 01:05

U rekonstrukciju KBC „Dr Dragiša Mišović“, Sjedinjene Američke Države investiraće više od 700 hiljada dolara“, najavila je Meri Vorlik, američka ambasadorka u Srbiji. Ona je juče, prilikom obilaska bolnice na Dedinju koja je „nastradala“ u požaru prošle godine, direktoru ove ustanove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.